aan het laden...

12,5 jaar ‘t Ailand: Feest op zondag 5 mei

5 november 2011: Na drie winters verbouwen aan 5 oude garageboxen opent Carlo Petrini “Infocafé ‘tAiland”. Het was een alcoholvrij dagcafé met kleine kaart, voorzien van een uitgebreide boekenkast en […]
5 november 2011: Na drie winters verbouwen aan 5 oude garageboxen opent Carlo Petrini “Infocafé ‘tAiland”. Het was een alcoholvrij dagcafé met kleine kaart, voorzien van een uitgebreide boekenkast en een verkoophoek voor vis en streekproducten. We hadden allerlei ideeën. Maar we wisten nog niet hoe ‘t Ailand zou uitgroeien. (zie ook Opening van ‘tAiland op televisie)
De jaren vlogen voorbij. Ontelbare mensen hielpen ‘t Ailand stukje bij beetje vooruit, ieder op zijn/haar eigen manier. We werden langzaam beter in wat we deden. En als reactie legden de gasten de lat ook steeds een tandje hoger. Het informatiecafé werd een proeflokaal. De openingstijden werden aangepast. Er kwam een fileerlokaal bij, en de Wadvistochten. ‘t Ailand kreeg een alcoholvergunning. En na jaren oefenen durfden we ‘t Ailand zelfs ‘restaurant’ te noemen.
Het ging niet altijd makkelijk. Er kwam een financiële crisis, Covid-pandemie, krapte op de arbeidsmarkt, inflatie, hoge benzineprijzen. En niemand woont in Lauwersoog. Toch kon ‘t Ailand groeien en overleven. Niet doordat wij zulke geweldige horeca-ondernemers zijn, maar ondanks ons onvermogen, en vooral doordat we ongelofelijk veel hulp krijgen. Ook van jou! Of je nu jaren hebt meegewerkt, even bent bijgesprongen, of een paar waardevolle tips hebt gegeven, en of je nu in loondienst was, vrijwilligerswerk deed, of stage liep, het is allemaal waardevol. We zijn erdoor vooruit gekomen, we hebben ervan geleerd, ‘t Ailand is er beter van geworden.
Dank jullie wel! Dank jullie allemaal!
Voor komend seizoen hebben we goed nieuws. ‘t Ailand krijgt een nieuwe kok die het helemaal ziet zitten en die ook de bedrijfsleiding wil overnemen. Een echte horecaprofessional, maar dan wel eentje die gevallen is voor de charme van ‘tAiland. Alles blijft gewoon huisgemaakt van biologische ingrediënten en lokale vangst, zonder opsmuk, en niet te duur. Het doel blijft: goed en eerlijk eten voor iedereen.
 ‘tAiland blijft dus gewoon ‘t Ailand. Maar dan beter. Zonder overal zichtbaar tijdgebrek. En Barbara kan dan na 12,5 jaar weer regelmatig met Jan naar de markt. Ook fijn!
Maar eerst een feestje. Geen groots spektakel. Wel live muziek en leuke dingen voor alle familieleden, vrienden, bouwers, vrijwilligers, medewerkers, leveranciers, …  Dus ook voor jou. Kom vooral langs als je zin hebt.
En als je een leuk kunstje kan, of je kent iemand die een leuk kunstje kan, of een leuk deuntje: geef het aan ons door! Op 5 mei staat er weer een podium op de parkeerplaats.
Veel liefs,
Jan en Barbara

12,5 jaar ‘t Ailand: Feest op zondag 5 mei