Aardappelfeest

Het Aardappelfeest is terug. Dit jaar met als thema “De aardappel is overal”. Kruimig, gebakken, gefrituurd, in de behanglijm, als grondstof voor snoep door heel Hornhuizen. In de middag hebben […]

Het Aardappelfeest is terug. Dit jaar met als thema “De aardappel is overal”. Kruimig, gebakken, gefrituurd, in de behanglijm, als grondstof voor snoep door heel Hornhuizen.

In de middag hebben we een kinderprogramma en verschillende aardappelwandelingen, een aardappelexpo in de kerk en een expo door de hele toren, gemaakt door Lou Patat. Wilbert presenteert een talkshow waarin we terugkijken op de aardappeloogst van dit jaar en meer leren over de veelzijdigheid van de aardappel.

Aan het einde van de middag treden Rooie Rinus en Pé Daalemmer op vanaf het dak van Wongema met naast hun eigen repertoire een ode aan de aardappel. Dan hijsen we ook de aardappelvlag van Lou Patat.

Het diner is dit jaar overal, net als de aardappel. Op verschillende plekken in het dorp eet je kleine aardappelgerechtjes. Zo scharrel je je eigen diner bij elkaar.

Na het diner barst het feest los: spoken word tijdens couch potato in de kerk, live muziek van Waterleaf en Rosa Spruit (ook andere groentes zijn welkom op het Aardappelfeest).

De aardappelversieringen worden ook dit jaar weer verzorgd door studenten van Noorderpoort.

Iedereen is welkom! Boer, burger en buitenlui: iedereen is een aardappel.

Aardappelfeest