aan het laden...

Arrangement In het spoor van de Kloeke Kerken van De Ploeg!

In Museum Wierdenland zijn nu schilderijen te bewonderen van Groninger kerken in de typerende stijl van schilders van De Ploeg. Maar hoe keken deze schilders bijna een eeuw geleden naar […]

In Museum Wierdenland zijn nu schilderijen te bewonderen van Groninger kerken in de typerende stijl van schilders van De Ploeg. Maar hoe keken deze schilders bijna een eeuw geleden naar de huidige kerkjes? Wat zagen zij toen – waar stonden zij, vanuit welk perspectief keken zij? Kunnen wij dat nog terugvinden? Met dit doel gaan wij op stap langs vier kerkjes in onze regio.

Na ontvangst met koffie en een rondje langs de schilderijen in het museum; met name staan we stil bij de schilderijen met de te bezoeken kerken. Vervolgens gaan we met de auto (eigen vervoer) naar vier locaties waar kunstenaars van De Ploeg kerken vastlegde: Ezinge, Oostum, Fransum en Leegkerk waar we worden ontvangen door de plaatselijke kerkcommissies.

Wanneer: Woensdag 14 februari 2024
Kosten: € 22,50,- of € 17,50 met Museumkaart.
inclusief toegang tot de exposities in het museum, begeleiding door museumgids, koffie bij ontvangst, thee met zoetigheid in Fransum, en afsluitend drankje.
Opgave: boekingen@wierdenland.nl

Arrangement In het spoor van de Kloeke Kerken van De Ploeg!