aan het laden...

Cinema het Hogeland: Down to Earth

Op vrijdag 19 januari vertoont Cinema het Hogeland de film ‘Down to Earth’ van Renata Heinen en Rolf Winters, de lievelingsfilm van Alma Altar uit Wadwerd. De film gaat over […]

Op vrijdag 19 januari vertoont Cinema het Hogeland de film ‘Down to Earth’ van Renata Heinen en Rolf Winters, de lievelingsfilm van Alma Altar uit Wadwerd. De film gaat over het Nederlandse echtpaar Renata Heinen en Rolf Winters die in In 2005 met hun drie kinderen verhuizen naar een bos in Michigan. Vier jaar later reisden ze met zijn allen de wereld rond om zogenoemde ‘Earth keepers’ te vinden – oudsten en leiders in afgelegen oorden die de geheimen van een ‘verbonden leven’ zouden kunnen onthullen.

De film uit 2015 werd gekozen door Alma Altar, streekgenoot, inwoner van Wadwerd. ‘Down to Earth is een film die behoorlijk wat heeft losgemaakt’, stelt het online blog Cinemagazine. ‘De film draaide voor een documentaire niet alleen uitzonderlijk lang in de bioscoop, maar bewoog zelfs diverse kijkers ertoe om hun baan op te zeggen en het levensroer drastisch om te gooien. De film werd ook vertoond op de klimaattop in Parijs en bracht ook daar de handen van veel politici en bestuurders op elkaar. Het succes van de film spot eigenlijk met alle wetten van de cinemalogica, want als puur passieproject was er geen financiële ruimte voor marketing, reclame, een uitgebreid distributienetwerk of dure productietechnieken.”

De film draait in de Huiskamer van Warffum, Noorderkerkpad 13 en start om 20:30 (inloop is vanaf 20 u). Een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Cinema het Hogeland: Down to Earth