aan het laden...

Cinema Pieterburen: Killers of the Flower Moon (2023)

Misdaadfilm: Oklahoma jaren 20. Met: DiCaprio, De Niro en Gladstone Entree € 6, tot 18 jaar € 3. Reserveren niet nodig. Locatie: Dorpshuis, Hoofdstraat 105 te Pieterburen Killers of the […]

Misdaadfilm: Oklahoma jaren 20. Met: DiCaprio, De Niro en Gladstone
Entree € 6, tot 18 jaar € 3. Reserveren niet nodig.
Locatie: Dorpshuis, Hoofdstraat 105 te Pieterburen

Killers of the Flower Moon, gebaseerd op de alom geprezen bestseller van David Grann, speelt zich af in het Oklahoma van de jaren 20 en gaat over de seriemoord op leden van de olierijke Osage Nation, een reeks wrede misdaden die bekend werden als de Reign of Terror.

Aan het begin van de 20ste eeuw maakte de vondst van olie de indianen van de Osage Nation plotseling een van de rijkste volken ter wereld. Hun rijkdom trok onmiddellijk witte profiteurs aan, die door manipulatie, afpersing en diefstal de Osage zo veel mogelijk geld afhandig maakten en ze daarna vermoordden. Killers of the Flower Moon is een meeslepende misdaadsaga waarin echte liefde het pad kruist van laaghartig verraad, gebaseerd op een waargebeurd verhaal dat wordt verteld aan de hand van de onwaarschijnlijke romance tussen Ernest Burkhart (Leonardo DiCaprio) en Mollie Kyle (Lily Gladstone). Killers of the Flower Moon kent tevens rollen voor Robert De Niro en Jesse Plemons en wordt geregisseerd door Oscarwinnaar Martin Scorsese naar een scenario van Eric Roth en Martin Scorsese, gebaseerd op de bestseller van David Grann.

 

Cinema Pieterburen: Killers of the Flower Moon (2023)