aan het laden...

Concert Hanneke Ramselaar (hobo) en Wietse Meinardi (orgel)

Organist Wietse Meinardi en hoboïst Hanneke Ramselaar brengen een gevarieerd programma met werk van onder meer Telemann, Bach en Andriessen. Daarnaast zijn er orgelsolo’s van o.a. Cabanilles en Bach. Organist […]

Organist Wietse Meinardi en hoboïst Hanneke Ramselaar brengen een gevarieerd programma met werk van onder meer Telemann, Bach en Andriessen. Daarnaast zijn er orgelsolo’s van o.a. Cabanilles en Bach.

Organist Wietse Meinardi en hoboïst Hanneke Ramselaar speelden vorig jaar voor het eerst samen in de Sint Walburgiskerk van Zutphen en de Koepelkerk van Veenhuizen. Dat smaakte naar meer en nu brengen ze o.a. in Kloosterburen een gevarieerd programma met werk van Telemann, Bach, Andriessen en Bachlund. Het samenspel wordt afgewisseld met orgelsolo’s van Cabanilles, Bach en de Klerk. Tijdens het concert bespeelt Wietse Meinardi het gerestaureerde Van Oeckelenorgel (1898).

Hanneke Ramselaar studeerde hobo bij Han de Vries aan het Conservatorium van
Amsterdam met als specialisatie kamermuziek. Zij maakte tournees en opnamen met Orkater, de
musical ‘Joseph’, de band The Kik, Het Noord Nederlands Orkest, het Orkest van het Oosten en
talloze andere orkesten en ensembles. Sinds de oprichting is zij solohoboïst van het Noordpool
Orkest, dat veel bekende artiesten begeleidt. Het orkest speelde op Pinkpop en op het North Sea Jazz
Festival en maakte cd’s. Binnenkort verschijnt de cd Peter Gabriel, a Jazz Rock Suite. Naast haar
uitvoerend werk heeft Hanneke met een aantal collega’s in Groningen Muziekhuis050 opgericht en
is zij adviseur van het Fonds Podiumkunsten in Den Haag.

Wietse Meinardi (1966) studeerde orgel- en kerkmuziek aan de conservatoria te Groningen en Arnhem met als bijvak piano. Docenten waren o.a. Johan Beeftink, Theo Jellema, Bert Matter (improvisatie} en Willem Kloppenburg. In 1990 en 1991 behaalde Wietse diploma’s voor Orgel en Kerkmuziek. Daarna nam hij privélessen bij Cor Ardesch. Vanaf 1984 bouwde hij zijn lespraktijk op met orgel- en pianolessen in Assen, momenteel zo’n 40 leerlingen. Hij is tevens orgeladviseur, waarvoor hij in 2013-2014 de opleiding volgde tot orgeladviseur bij de Vereinigung der Orgelsachverständigen Deutschland. Wietse Meinardi is organist van de Adventskerk in Assen, waar hij o.a. vaste organist is voor de serie Musica Pro Deo. Hij geeft soloconcerten en begeleidt vaak koren en instrumentalisten. Hij werkte mee aan diverse cd’s en publiceert de laatste jaren geregeld concertopnames op Youtube. Sinds 2020 organiseert Wietse Meinardi de concertserie in de Koepelkerk in Veenhuizen, samen met Culturele Raad Norg en draagt hij zorg voor het beheer van het Hillebrand-orgel.

Dit concert is een activiteit van de ‘Culture Club’ van Podium Nicolaaskerk

Concert Hanneke Ramselaar (hobo) en Wietse Meinardi (orgel)