aan het laden...

Concert Hans Elzinga

Hans Elzinga begon begin jaren tachtig met het maken van eigen gitaarstukken. Daarna is hij voornamelijk met anderen gaan spelen (folk, jazz, blues, wereldmuziek). Onlangs heeft hij de solo-optredens weer […]

Hans Elzinga begon begin jaren tachtig met het maken van eigen gitaarstukken. Daarna is hij voornamelijk met anderen gaan spelen (folk, jazz, blues, wereldmuziek). Onlangs heeft hij de solo-optredens weer hervat, nu met de technische middelen die er toen nog niet waren zoals looppedaal en andere effecten. Het resultaat is een mix van meditatieve stukken, folk en americana met jazzinvloeden. Soms hemels en soms down to earth. Voornamelijk eigen maar ook bekend werk. Dan weer met en dan weer zonder fluit.
De laatste tijd is hij zijn oude Spaanstalige teksten op nieuwe muziek aan het zetten. Dit mengt wonderwel goed met de huidige manier van spelen.
Je kunt muziek verwachten van uitzonderlijke schoonheid mede door het, na jaren van experimenteren, prachtig versterkte gitaargeluid. Flarden van jazz, folk, wereldmuziek, fingerpicking, pop en een vleugje blues.

Concert Hans Elzinga