aan het laden...

Concert ‘Helemaal (gek op) Brahms’

Wegens het succes van de ‘Helemaal (gek op) Bach’ concertserie zal de Groningse celliste Jobine Siekman komend seizoen opnieuw drie keer optreden in de Lutherse Kerk in Groningen. De componist […]

Wegens het succes van de ‘Helemaal (gek op) Bach’ concertserie zal de Groningse celliste Jobine Siekman komend seizoen opnieuw drie keer optreden in de Lutherse Kerk in Groningen. De componist in focus voor seizoen 23/24 is door het publiek verkozen: Brahms!

Voor solo cello is er geen muziek van Brahms, maar gelukkig heeft hij allerlei prachtige kamermuziek geschreven waarin de cello een mooie rol vervult. Het belooft daardoor een interessante en afwisselend serie te worden, uitgevoerd door Groningse en internationale talenten. In het volgende concert op 3 februari treedt het Delphine Trio samen met zangeres Marijke Beute op met o.a. de klarinetsonate, liederen en het klarinettrio van Brahms. Op 1 juni speelt tenslotte een nieuw ensemble het strijksextet in Bes en andere werken voor die bezetting.

Als bewonderaar van Bach, maar ook van de cello (hij bespeelde die zelf ook) is Brahms de perfecte voortzetting van de ‘Helemaal (gek op)…..’ serie. Kom met ons meegenieten van de lyrische, ingenieuze composities die soms intiem en dan weer groots en zelfs symfonisch zijn!

Kaarten per concert €25,-, met korting €20, passe-partout voor alle drie de concerten €60,-, te koop aan de deur of online.
Foto: Felix Quaedvlieg

Concert ‘Helemaal (gek op) Brahms’