Erfgoed verweven in je lessen maakt onderwijs spannend en betekenisvol voor je leerlingen. Erfgoedonderwijs prikkelt zintuigelijk leren, doet een beroep op de verbeelding, legt verbindingen tussen verschillende vakgebieden en stimuleert een nieuwsgierige en onderzoekende houding. Dat geldt voor jong en oud. Erfgoed vinden is niet moeilijk. In ieder dorp, in iedere buurt, wijk of stad zijn voorbeelden voor handen.
Ga je met erfgoed aan de slag dan wil je natuurlijk een les of project maken dat beklijft. Daar gaat deze cursus je bij helpen. Eerst leer je wat het begrip erfgoed inhoudt, welke soorten erfgoed er zijn en waarom er voortdurend discussies plaatsvinden over wat wel erfgoed is en wat niet. Vervolgens ga je zelf aan de slag. Je maakt kennis met bestaande erfgoedprojecten en je ontdekt verschillende aanpakken van erfgoedonderwijs. De inzichten die je daarmee opdoet verwerk je in een eigen erfgoedproject dat tevens de eindopdracht is.
De cursus bestaat uit: een persoonlijk intakegesprek, de mini-cursus Erfgoed van de Open Universiteit ter voorbereiding op de cursus, bedoeld om een goed inzicht te krijgen in het begrip erfgoed en zeven bijeenkomsten op locatie van 14.45 uur tot 17.15 uur. Doelgroep: Mensen die een onderwijsopleiding hebben afgerond zoals pabo of een lerarenopleiding. Duur: 7 bijeenkomsten. Kosten: Pakketprijs met getuigschrift € 350,- excl. btw / €423,50 incl. btw. Datum: vanaf 10 september 2025