aan het laden...

Expositie beeldhouwer Gert Sennema I Moederland

Expositie beeldhouwer Gert Sennema I Moederland In het koetshuis organiseert Museum Borg Verhildersum van 29 maart tot 30 juni 2024 de expositie ‘Moederland’ met werk van beeldhouwer Gert Sennema. De […]

Expositie beeldhouwer Gert Sennema I Moederland

In het koetshuis organiseert Museum Borg Verhildersum van 29 maart tot 30 juni 2024 de expositie ‘Moederland’ met werk van beeldhouwer Gert Sennema. De expositie laat op unieke wijze werken van Sennema in de private ruimte zien en ook niet eerder getoonde sculpturen. Daarnaast biedt deze expositie bezoekers een blik over de schouder van de kunstenaar, tijdens het creëer en maakproces.

De beelden van Sennema in de openbare ruimte bestaan veelal uit brons met een toevoeging van natuursteen, baksteen of cortenstaal. De laatste projecten van Sennema zijn: het beeld ‘Mij Dorst’ voor Klein Wetsinge, de windvaan op het gemaal de Waterwolf op Electra, ‘Boegbeeld’ in Zoutkamp, ‘De Muur van Groningen’ voor het aardbevingsgebied en een zelfportret in hout gemaakt voor het Drents museum.

‘Moederland’ in het koetshuis

De tentoonstelling in het koetshuis van Verhildersum verbindt kunstwerken van Sennema met de creatieve maakplaats (zijn atelier) en de kunst die daar wordt gemaakt. De werken in de private ruimte worden voor deze expositie ook gepresenteerd middels foto’s van Willem van der Velde.

De expositie is een unieke kans om ook sculpturen te zien die niet in opdracht zijn ontstaan. Deze beelden zijn gemaakt uit hout en klei uit de eigen leefomgeving van Sennema. Verder draait er een korte documentaire in de ruimte van het koetshuis over het werk van Gert Sennema. Er zijn gereedschappen en voorstudies van de werken te zien.

Expositie beeldhouwer Gert Sennema I Moederland