aan het laden...

Expositie Kees Visser

Oude meester in Rottum: Kees Visser (1884-1939) In de dorpskerk van Rottum worden exposities georganiseerd van hedendaagse kunstenaars. Deze keer hangt in de kerk het werk van een oudere meester. […]

Oude meester in Rottum: Kees Visser (1884-1939)
In de dorpskerk van Rottum worden exposities georganiseerd van hedendaagse kunstenaars. Deze keer hangt in de kerk het werk van een oudere meester.
Toen de nieuwe dorpskerk in Rottum in 1889 werd geopend, zag ons land er nog heel anders uit. Het is meer dan 100 jaar geleden dat Kees Visser (1884-1939) zijn omgeving schilderde. In 1910 studeerde hij af aan de Academie voor Beeldende Kunst in Rotterdam. In het vak tekenen en schilderen.
Met Kees Visser als onze gids, kijken we naar het Nederland van toen. We zien de dynamiek in de zeehaven, de straten in de stad en de rust van het platteland: met schuren, boerderijtjes, duinen en grillige bomen aan de waterkant. Alles werd vastgelegd in olieverf, aquarel, pentekening of ets. In deze tentoonstelling zijn ook de etsplaten te zien die hij gebruikte om het werk in grotere oplagen te verspreiden.

Expositie Kees Visser