Expositie Drie-Dubbel

Expositie Drie-Dubbel in Kunsthof Appingedam Nog tot 27 augustus te zien de expositie ‘Drie-Dubbel’. De titel geeft al aan dat er drie exposanten zijn n.l. s’ Jacqueline de Leeuw (Middelstum) […]

Expositie Drie-Dubbel in Kunsthof Appingedam

Nog tot 27 augustus te zien de expositie ‘Drie-Dubbel’. De titel geeft al aan dat er drie exposanten zijn n.l. s’ Jacqueline de Leeuw (Middelstum) keramiek, Henk Krist (Leeuwarden) schilderijen in olieverf en acryl, en Philip Zweemer (Nieuwolda) beelden in diverse technieken. De expositie is elke vrijdag, zaterdag en zondag van 14:00 tot 17:00 uur te bezichtigen in de Kunsthof, Blankenstein 2 in Appingedam. U bent van harte welkom en de toegang is gratis.

s’Jacqueline de Leeuw werkt graag met haar handen in de (Groninger) klei waar ze na jaren experimenteren uitkwam bij keramiek. Als keramiste vervaardigt ze meestal gebruiksvoorwerpen die ze een bijzondere vorm en of kleur meegeeft. Schalen, vazen, bekers, maar ook sierwerk dat een plek aan de muur verdient.
Henk Krist schildert met name landschappen, muzikanten en (zelf)portretten in een sfeer van onwennigheid en ongemak. Het werk doet denken aan naïeve schilderkunst. Werkende in de psychiatrie ging hij naar Academie Vredeman de Vries (Leeuwarden) voor een kunstopleiding. Henk Krist is niet alleen schilder, maar ook muzikant (kerkorgel en piano) . Naast de eenzame eenlingen worden in zijn schilderijen ook zangkoren, tamboers, accordeonspelers en koperblazers afgebeeld. De kunstenaar schildert ze graag vanwege hun toewijding. ‘Ze gaan op in hun spel, zijn in extase, ontsnappen even aan de dagelijkse sleur.’ De muziek brengt verlichting, zoals ook de wolken die hij schildert de mogelijkheid bieden om even te ontsnappen.
Philip Zweemer volgde een opleiding aan de Klassieke Academie in Groningen, deelstudie model boetseren. Philip is een lineaire kijker, hij kijkt in 3-D, ziet daarin de lijnen van de werkelijkheid, maar wat is de werkelijkheid? Wat ziet de kijker, zo vraagt hij zich af? Zien we allemaal hetzelfde of maken we onbewust allemaal een interpretatie van de werkelijkheid? In zijn beelden verleidt Philip je door zijn ogen te kijken. Zijn visie op beeld kunt je nu zien tijdens de tentoonstelling ‘Drie-Dubbel’ in de Kunsthof in Appingedam.

Expositie Drie-Dubbel