Expositie Kerk-Vierhuizen

Bouwen aan een beeldende toekomst Even als vorig jaar organiseren de kerk van Vierhuizen en galerie De Smederij een gezamenlijke zomerexpositie in en rondom de kerk van Vierhuizen. Dit jaar […]

Bouwen aan een beeldende toekomst

Even als vorig jaar organiseren de kerk van Vierhuizen en galerie De Smederij een gezamenlijke zomerexpositie in en rondom de kerk van Vierhuizen. Dit jaar exposeren Willem de Vries, Karin Elema, Angelique Hesseling, Thea Trapman en Amee Vlam.

Willem de Vries; Ik laat mij graag inspireren door dingen die ik vind. Bijvoorbeeld een stuk hout, een veer of een oude reliëfkaart. Deze gebruik ik als canvas voor mijn acrylschilderijen. En soms combineer ik dat met inkttekeningen. In gedachten vorm ik rondom deze materialen een verhaal die ik uitwerk. Dat kan iets diepzinnigs zijn, maar ook iets met een knipoog.

Karin Elema; Als architect op kunstenaarsvoeten maak ik graag ruimtelijk werk, maar ik waag me daar ook verder vandaan door combinaties met bijvoorbeeld poëtische taal of klank. Ik zoek daarbij naar verwondering en schoonheid, soms door verschillende zintuigen aan te spreken. Vaak speelt de factor tijd een rol, door iets verhalends of door materialen en beelden die sporen van eerdere aanwezigheid in zich dragen. Het resultaat kan speels of verstild zijn.

Angelique Hesseling; Vanuit mijn vak als meubelmaker en huisschilder is het altijd belangrijk om werk af te leveren dat strak en kwalitatief zo perfect mogelijk is. Ook volg ik al een aantal jaren lessen op het gebied van edelsmeden. De perfectie probeer ik los te laten in mijn 3D werken. Want wat is mooi of perfect? En waarom? Een uitdaging die plezier geeft maar uiteraard ook frustraties; aangeleerd is moeilijk loslaten. Mijn ideeën ontstaan door ergens mee bezig te zijn bijv. een strakke lijn bij het schilderen die net niet strak wordt of het leeghalen van de houtkachel met as. De materialen die ik gebruik zijn vaak grof, met een voorkeur voor bouwmaterialen. Contrasten kun je bijna altijd terugvinden en bij mijn werken mag je zelf het verhaal bedenken.

Thea Trapman; Het is mijn passie de wereld een beetje mooier te maken. Op allerlei gebieden, maar vooral door afgedankte en gejutte materialen een nieuw leven te geven. Als ik daarin ogen, gezichten, lijfjes, armen of benen zie dan ga ik er mee aan de slag om er een nieuw wezen van te maken. Daarnaast maak ik ook graag foto’s van de natuur of van objecten. Met mijn werk hoop ik mensen te inspireren, aan het denken te zetten of een glimlach te bezorgen.

Amee Vlam; Ik werk graag met papier en/of textiel, op dit moment leidt dat tot collage-werken. Mijn drijfveer in mijn beeldend werk is de verwondering toe te laten in beeld en materialen. Mijn werk is abstract, 2D en heeft een sterk geometrische basis. Ik pas veel herhaling toe en daag mijzelf daarmee uit om toch verrassend te zijn.

Expositie Kerk-Vierhuizen