aan het laden...

Expositie Metamorfose van een oud boerenland

Het Groninger landschap verandert razendsnel, dat hebben Pijning en Siegers de afgelopen jaren vastgelegd in pentekeningen en foto’s. Daarnaast is er werk te zien van kunstenaarscollectief De Ploeg. Leegte, weidse […]

Het Groninger landschap verandert razendsnel, dat hebben Pijning en Siegers de afgelopen jaren vastgelegd in pentekeningen en foto’s. Daarnaast is er werk te zien van kunstenaarscollectief De Ploeg.

Leegte, weidse vergezichten en oude boerderijen zijn gevangen in schilderijen en foto’s door Pijning en Siegers en gaven in eigen beheer een prachtig boekwerk uit, ‘Helwerd Weende de metamorfose van een oud boerenland’.

De tentoonstelling laat ook werk zien van Aly van der Wal en Reinier van der Berg. Beide lid van de Groninger ploeg. Er zijn uit het depot van kunst behoud Groningen ook werken uitgezocht die ook een verbinding hebben op het thema. Daarnaast zijn er diverse schenkingen te zien die ook weer refereren aan het thema. Groninger dracht met al haar opsmuk.

De Groninger Zilverkamer heeft kort geleden een bijzondere lepel kunnen aanschaffen. Een zwijnslepel, deze kreeg de boer wanneer de koopman het zwaarste  varken kocht op de jaarmarkt. De lepel heeft een afbeelding van een varken, het gewicht en het jaartal 1777.

Wanneer

  • Elke dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag t/m 14 april 2024 11.00 – 16.00 uur

Expositie Metamorfose van een oud boerenland