aan het laden...

Expositie Shortcut van Maaike Meindertsma

Expositie SHORTCUT van Maaike Meindertsma Beeldend kunstenaar Maaike Meindertsma is gastkunstenaar in de Bierumer School, waar ze nieuw werk maakt. Op vrijdagmiddag 26 april is de opening van haar expositie […]

Expositie SHORTCUT van Maaike Meindertsma
Beeldend kunstenaar Maaike Meindertsma is gastkunstenaar in de Bierumer School, waar ze nieuw werk maakt. Op vrijdagmiddag 26 april is de opening van haar expositie SHORTCUT. De expositie loopt tot en met 26 mei.
Waar de rust en stilte in de Bierumer School het bijna doet lijken alsof de tijd even stilstaat, lijkt de wereld daarbuiten in een constante staat van haast te verkeren. Tijdens haar verblijf bij de Bierumer School gaat ze op zoek naar deze haast en alle vormen die het kan aannemen. Wat doet haast met ons lichaam, maar reflecteert ook op hoe wij als mensen in de huidige maatschappij altijd op zoek zijn naar korter, efficiënter en sneller. De resultaten komen samen in video’s en een installatie.
‘Als beeldend kunstenaar houd ik me veel bezig met het onderwerp lichaam en kijk ik bijvoorbeeld naar hoe onze lichamen zich verhouden tot ons brein en onze omgeving. Deze fascinatie vloeide voort uit de sport en is de afgelopen jaren beetje bij beetje mijn kunstenaarspraktijk binnengeslopen. In veel van mijn werken ga ik op zoek naar het geheugen en kennis van het lichaam en wil ik de precisie waarmee het op de omgeving reageert vastleggen. In die werken plaats ik het lichaam op de voorgrond, maar het afgelopen jaar begon ik een onderzoek naar waar en wanneer het lichaam juist naar de achtergrond verdwijnt. Hierdoor is mijn werk een spel geworden tussen aan de ene kant het afwezige en aan de andere kant het aanwezige lichaam.’
De opening van de expositie SHORTCUT vindt plaats op vrijdag 26 april van 14:00 – 17:00 uur. Paula Biemans gaat die middag in gesprek met Maaike Meindertsma over haar werk in de Bierumer School.
Bierumer School biedt kunstenaars ruimte voor productie en presentatie en is iedere vrijdag en zaterdag open voor publiek van 14.00 – 17.00 uur. Bierumer School, Hereweg 12, 9906 PE Bierum www.bierumerschool.nl.

Expositie Shortcut van Maaike Meindertsma