aan het laden...

Filmhuis Winsum: Dalva

Op vrijdagavond 1 maart om 20.30 uur vertoont Filmhuis Winsum de film ‘Dalva’, de winnaar van de publieksprijs op het IFFR 2023. Over Dalva: Dalva woont alleen met haar vader. […]

Op vrijdagavond 1 maart om 20.30 uur vertoont Filmhuis Winsum de film ‘Dalva’, de winnaar van de publieksprijs op het IFFR 2023.
Over Dalva:
Dalva woont alleen met haar vader. Tot de politie hun huis op een avond binnenvalt, en haar onder jeugdbescherming plaatst.
Dalva is niet zoals andere twaalfjarige meisjes. Ze gedraagt zich als een volwassen vrouw, en snapt totaal niet waarom ze zo ruw van haar vader werd weggerukt. Met hulp van haar kamergenoot Samia en haar begeleiders in de opvang zal Dalva moeten leren om weer kind te worden.
Verpletterend debuut van regisseur Emmanuelle Nicot, waarin Dalva moet leren dat de liefde die ze met haar vader deelde niet was wat ze dacht.
De impact van jarenlang misbruik in het treffende ‘Dalva’: pijnlijker wordt het niet, kán het ook niet. Hoofdrolspeler Zelda Samson is dit jaar al het zoveelste jonge meisje zonder eerdere acteerervaring dat imponeert in een dragende rol.
★★★★ – De Volkskrant

‘Dalva’ voelt wonderlijk genoeg nooit loodzwaar – NRC

Filmhuis Winsum: Dalva