aan het laden...

Folk: Linde Nijland en Bert Ridderbos

Een concert van het bekende folkduo Linde Nijland en Bert Ridderbos is een belevenis om niet te missen. Linde Nijland wordt ‘De beste folkzangeres van Nederland’ genoemd (muziektijdschrift Heaven). Multi-instrumentalist […]

Een concert van het bekende folkduo Linde Nijland en Bert Ridderbos is een belevenis om niet te missen. Linde Nijland wordt ‘De beste folkzangeres van Nederland’ genoemd (muziektijdschrift Heaven). Multi-instrumentalist Bert Ridderbos werd door het Britse toonaangevende tijdschrift Roots als ‘seemingly a one man orchestra’ aangeduid. Hij begeleidt Linde op gitaren, banjo, cittern en accordeon en was in het verleden o.a. lid van de Groningstalige groep Törf. Linde trad al jong op met het zangduo Ygdrassil en later solo als singer songwriter, met haar kristalheldere stem en aansprekende eigen nummers, maar o.a. ook met een eerbetoon aan de Engelse folklegende Sandy Denny.

Samen maakten de twee muzikanten een avontuurlijke, muzikale reis over land van Nederland naar Bhutan, waarbij ze samenspeelden met muzikanten in Iran, Servië, India en Bhutan. In 2009 gaf Linde een gastoptreden bij een reünieconcert van Fairport Convention in de Barbican Hall in Londen. Ook toeren Bert en Linde regelmatig in Engeland, waar tevens een deel van hun muzikale inspiratie vandaan komt, naast invloeden uit de Amerikaanse, Ierse en Schotse folk. Er komen ook liedjes in het Gronings voorbij. Onlangs kwam hun nieuwste album ‘Ten Years’ uit, met daarop veel nieuw eigen werk van Linde, dat genomineerd werd voor de prestigieuze ‘Preis der Deutschen Schallplattenkritik’.

“In compositorische topvorm” OOR
“Holland’s sensational folk duo” Cornwall Folk Festival

Folk: Linde Nijland en Bert Ridderbos