Helemaal (gek op) Brahms concertserie

Wegens het succes van de ‘Helemaal (gek op) Bach’ concertserie zal de Groningse celliste Jobine Siekman komend seizoen opnieuw drie keer optreden in de Lutherse Kerk in Groningen. De componist […]

Wegens het succes van de ‘Helemaal (gek op) Bach’ concertserie zal de Groningse celliste Jobine Siekman komend seizoen opnieuw drie keer optreden in de Lutherse Kerk in Groningen. De componist in focus voor seizoen 23/24 is door het publiek verkozen: Brahms!

Voor solo cello is er geen muziek van Brahms, maar gelukkig heeft hij allerlei prachtige kamermuziek geschreven waarin de cello een mooie rol vervult. Het belooft daardoor een interessante en afwisselend serie te worden, uitgevoerd door Groningse en internationale talenten. Op 29 oktober zijn Coraline Groen (viool), Sofie van der Schalie (altviool) en Rik Kuppen (piano) te gast, op 3 februari treedt het Delphine Trio samen met zangeres Marijke Beute op. Ten slotte speelt een nieuw ensemble, voor deze gelegenheid omgedoopt tot Jobine & Friends, op 1 juni het strijksextet in Bes en andere werken voor die bezetting.

Als bewonderaar van Bach, maar ook van de cello (hij bespeelde die zelf ook) is Brahms de perfecte voortzetting van de ‘Helemaal (gek op)…..’ serie. Kom met ons meegenieten van de lyrische, ingenieuze composities die soms intiem en dan weer groots en zelfs symfonisch zijn!

29 oktober 2023, 15:00 met Coraline Groen, Rik Kuppen & Sofie van der Schalie
Sonate nr. 2 voor cello & piano in F groot, op. 99
Sonate nr. 2 voor viool & piano in A groot, op. 100 (1e & 3e deel)
—————- pauze —————–
Pianotrio nr. 1 in B groot, op. 8
Pianokwartet nr. 3 in c klein, op. 60

Aanvang zondag 29 oktober 15:00, Lutherse Kerk Groningen.
Kaarten per concert €25,-, met korting €20, passe-partout voor alle drie de concerten €60,-, te koop aan de deur of online: www.jobinesiekman.com/brahms

Foto: Felix Quaedvlieg

Helemaal (gek op) Brahms concertserie