Henk Veldman bespeelt Hemonycarillon

Het thema voor deze bespeling is; Originele beiaardmuziek uit de tweede helft van de 20e eeuw. Net als de vorige week heeft de beiaardier gekozen voor speciaal voor beiaard gecomponeerde […]

Het thema voor deze bespeling is; Originele beiaardmuziek uit de tweede helft van de 20e eeuw. Net als de vorige week heeft de beiaardier gekozen voor speciaal voor beiaard gecomponeerde muziek, nu uit de tweede helft van de vorige eeuw. Composities van beiaardiers of componisten, rekening houdend met de mogelijkheden van een klokkenspel. Het eerste stuk, Kleine Suite is gecomponeerd door Leen ‘t Hart voor Piet Zwart, oud-beiaardier te Middelstum. Het laatste stuk is de Hemonysuite van Albert de Klerk, een meerdelig werk, meestal gebaseerd op oude dansen, die werden ingeleid door een ouverture, een feestelijk stuk, een voortreffelijke keuze voor het bijzondere Hemonycarillon uit 1662 van de Hippolytuskerk te Middelstum.

De toren is evenals de kerk op Monumentendag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Na de bespeling is de beiaardier aanwezig om uitleg over het carillon te geven.

Het volledige programma is te zien op www.carillonmiddelstum.nl

Henk Veldman bespeelt Hemonycarillon