aan het laden...

International Martini Organ Competition Groningen

Van zondag 28 juli tot en met zaterdag 3 augustus 2024 vindt de International Martini Organ Competition Groningen (IMOCG) plaats. De IMOCG is een tweejaarlijks internationaal orgelconcours waarin twaalf organisten […]

Van zondag 28 juli tot en met zaterdag 3 augustus 2024 vindt de International Martini Organ Competition Groningen (IMOCG) plaats. De IMOCG is een tweejaarlijks internationaal orgelconcours waarin twaalf organisten spelen en strijden om de winst op meerdere monumentale Groninger orgels. Wereldwijd is veel interesse voor het concours: de deelnemers – die zijn geselecteerd op basis van ingezonden audio-opnames – komen o.a. uit Australië, Hongarije, Italië, Japan en de VS.

Een week lang is Groningen het toneel van een muzikaal en zomers orgelfeest, met naast het concours ook masterclasses, concerten en een orgelexcursie naar drie orgels in de regio geleid door organist Theo Jellema. Met de dubbele bonus dat het allemaal draait om jonge musici (deelnemen kan tot 35 jaar) en om prachtig cultureel erfgoed (de majestueuze en eeuwenoude orgels!).

Het concours speelt zich (grotendeels) af in het centrum van de stad Groningen: de kerken met de orgels bevinden zich op loopafstand van elkaar. De competitierondes worden gespeeld op het De Mare/Hinsz-orgel in de Petrus & Pauluskerk in Loppersum, en in Groningen op het Akerk-orgel en het Martiniorgel.
De masterclasses worden ook gegeven op de orgels in de Nieuwe Kerk, de Pelstergasthuiskerk en in het Kerkhuis in Niezijl.

Een aantal evenementen is gratis toegankelijk, voor andere geldt een toegangsprijs. Het is mogelijk om een passe-partout ticket aan te schaffen. Zie hiervoor de website.

International Martini Organ Competition Groningen