aan het laden...

Middagconcert Noel Shannon

Noel Shannon Ierse singer/songwriter komt uit de tweede grote stad van Ierland, Cork. Deze stad heeft al meerdere goede muzikanten voortgebracht zoals Rory Gallagher en Jimmy McCarthy. Noel begon in […]

Noel Shannon Ierse singer/songwriter komt uit de tweede grote stad van Ierland, Cork. Deze stad heeft al meerdere goede muzikanten voortgebracht zoals Rory Gallagher en Jimmy McCarthy. Noel begon in 1986 in zijn geboortestad met muziek maken. Hij rolde de pubscene in en speelde in Cork mee met bands als The Fureys, The Wolfetones en The Dublin City Ramblers.

In 1992 komt Noel naar Nederland en speelt eerst vooral in de Ierse pubs in Nederland en Duitsland. Al gauw komen hier ook de Scandinavische landen bij. En de laatste jaren passeerde hij ook de Spaanse en Griekse grenzen met zijn muzikale kunnen. Vele (folk)festivals in binnen en buitenland heeft hij opgeluisterd.

Noel speelt van Ierse Folk traditionals tot acoustic rock en alles wat er tussen zit. Ook eigen werk komt aanbod. Hij heeft dan ook verschillende CD’s op zijn naam staan.

Middagconcert Noel Shannon