aan het laden...

Muziek in Toen: het Linnaeus Trio

Het Linnaeus Trio speelt in Domies Toen het programma ‘Entomophonia!’, perfect passend bij het jaarthema ‘Insecten’ van de Nederlandse Vereniging van Botanische Tuinen. Het Linnaeus Trio bestaat uit Jennifer van […]

Het Linnaeus Trio speelt in Domies Toen het programma ‘Entomophonia!’, perfect passend bij het jaarthema ‘Insecten’ van de Nederlandse Vereniging van Botanische Tuinen.

Het Linnaeus Trio bestaat uit Jennifer van der Hart (zang), Ellen Zijm (accordeon) en Kees van der Harst (klarinet). Zij speelden al eerder in onze tuin, met veel succes, het programma ‘Herbarium’, ter gelegenheid van het 60-jarig bestaan van de tuin in 2022.

Nu speelt het trio ‘Entomophonia!’: een vrolijk buitenconcert waarin insecten de hoofdrol spelen. Het Linnaeus Trio heeft een bonte verzameling van muziekstukken in uiteenlopende stijlen geselecteerd, van Renaissance tot aan nieuw gecomponeerde muziek, van Franse chansons tot het Nederlandse lied.

Duik samen met Het Linnaeus Trio in de wondere klankwereld van de insecten, met composities van o.a. Bach, Desprez, Schumann, Fauré en Bartók. In deze muziek worden geliefde insecten als de vlinder en de bij, maar juist ook minder populaire insecten als luis, vlo, bromvlieg en mug in de schijnwerpers gezet.

In de muziek komen zowel muzikale imitaties van insectengeluiden als filosofische bespiegelingen geïnspireerd op insecten voorbij, met teksten van o.a. Emily Dickinson, Victor Hugo, Goethe en Nederlandse legendes Lennaert Nijgh en Annie M.G. Schmidt.

Maak via de muziek kennis met de enorme diversiteit van de insectenwereld en ontdek de interactie tussen mens en insect en het insect als onmisbaar onderdeel van ecosystemen.

Muziek in Toen: het Linnaeus Trio