aan het laden...

Orgelconcert door Erwin WIersinga

Erwin Wiersinga speelt bewerkingen van Pinksterhymnen (onder andere ‘Veni Creator’), ingebed in feestelijke en virtuoze orgelwerken. Het programma ziet er als volgt uit: Prealudium en Fuga in C BWV 545 […]

Erwin Wiersinga speelt bewerkingen van Pinksterhymnen (onder andere ‘Veni Creator’), ingebed in feestelijke en virtuoze orgelwerken. Het programma ziet er als volgt uit:

Prealudium en Fuga in C BWV 545 J.S. Bach
Nun bitten wir den Heiligen Geist J.G. Walther
Concerto in C (Allegro-Largo-Allegro) A. Vivaldi / J.S. Bach
Triptique over “Veni Creator”
Toccata J. Demessieux
Au dela J.B. Robin
Le temps qui dance
Uit Tobeau de Couperin M. Ravel
Prelude Rigadon (bew. Erwin Wiersinga)
Uit Suite Latine C.M. Widor
Lamento – Ave Maria Stella
Uit Symphonie VI
Allegro C.M. Widor

Erwin Wiersinga (1962) studeerde aan het Stedelijk Conservatorium te Groningen bij Wim van Beek en behaalde het Diploma UM orgel met onderscheiding. Ook behaalde hij het UM diploma piano.

Hij concerteerde in vele Europese landen alsmede in Korea China en Japan en de USA. Recentelijk trad hij met het Concertgebouw op in de Carnegiehall te New York. Hij is te beluisteren op verschillende CD’s, op belangrijke historische orgels, waarvan de CD ‘Orgelcultuur in Groningen’, opgenomen met enkele Groningse collega’s, werd bekroond met een Edison.

Erwin Wiersinga is regelmatig actief in verschillende orkesten waaronder het Concertgebouworkest en is organist op het Hinsz-orgel in de Ned. Hervormde kerk te Roden. Hij was van 1997-2019 orgeldocent aan de Universität der Künste te Berlijn en sinds 2009 aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. Hij was gastdocent aan verschillende conservatoria in Europa en in Beijing, Tokyo en Seoul.

In 2014 werd hij, samen met Leo van Doeselaar, benoemd tot titulair organist op het wereldberoemde Arp Schnitger orgel in de Martinikerk te Groningen.

Orgelconcert door Erwin WIersinga