Pieter Nanne: ‘Een kwestie van zaad’

Een man in zijn eentje omringd door vier gitaren. De man op het toneel beschrijft in ‘Een kwestie van zaad’ het levensverhaal van zijn vader op één van zijn laatste […]

Een man in zijn eentje omringd door vier gitaren. De man op het toneel beschrijft in ‘Een kwestie van zaad’ het levensverhaal van zijn vader op één van zijn laatste dagen. Zonder een woord te zeggen. De gitaren spreken zijn verhaal….

…. Verschilden zij zoveel van elkaar? Wie is eigenlijk wie, wie is de vader, wie is de zoon? In deze multimediale voorstelling horen we warme, melancholieke en vertederende gitaarmuziek. Geen zin te veel, geen woord te weinig. Ondersteund door geprojecteerde teksten en beelden vraagt de man op zijn gitaren zich af of zijn vaders bloemzaad dezelfde functie had als de man met zijn gitaarmuziek. Diende het zaad van de één ook het zaad van de ander?

Pieter Nanne is gitarist die de verschillende stijlkenmerken prachtig weet te combineren tot een taal die hem eigen is. Een afgeronde klassieke opleiding in Amsterdam, twee jaar jazz aan het Hilversums Conservatorium, twee jaar Flamenco bij Eric Vaarzon Morel, tango bij Kay Sleking en dat aangevuld met diverse masterclasses heeft hem gemaakt tot een gitarist die zich vooral in de breedte heeft ontwikkeld. Met al deze invalshoeken kan hij eindelijk zijn verhaal vertellen op dit weerbarstige maar oh zo liefdevolle instrument, of zoals hij het zegt: ‘je moet er veel voor doen en nog meer voor laten, maar dan krijg je er ook wel wat voor terug’.

Zie ook: www.pieternanne.nl

Pieter Nanne: ‘Een kwestie van zaad’