aan het laden...

Tentoonstelling: De heren van de thee

De Theefabriek brengt de theegeschiedenis van Nederlands-Indië tot leven met de tentoonstelling Heren van de thee. Deze tentoonstelling is gebaseerd op de gelijknamige roman van Hella Haasse. De Theefabriek brengt […]

De Theefabriek brengt de theegeschiedenis van Nederlands-Indië tot leven met de tentoonstelling Heren van de thee. Deze tentoonstelling is gebaseerd op de gelijknamige roman van Hella Haasse.

De Theefabriek brengt de theegeschiedenis van Nederlands-Indië tot leven met de tentoonstelling Heren van de thee. Deze tentoonstelling is gebaseerd op de gelijknamige roman van Hella Haasse. In het boek vertelt zij het verhaal van het echtpaar Rudolf Kerkhoven en Jenny Roosegaarde Bisschop, en van hun gezinsleven op de afgelegen theeonderneming Gamboeng op Java.

De tentoonstelling brengt het leven van Rudolf Kerkhoven en zijn gezin in beeld. Ook worden persoonlijke bezittingen getoond die door de nazaten ter beschikking zijn gesteld. De tentoonstelling Heren van de thee brengt hiermee niet alleen het meesterwerk van Hella Haasse tot leven, maar ook de theegeschiedenis van Nederlands-Indië.

De Theefabriek is een waar theeparadijs! Het bestaat uit Nederlands enige theemuseum, een geurige theewinkel en een sfeervolle Theeschenkerij met wellicht de meest uitgebreide theekaart ter wereld. Theefabriek is sinds 1990 gevestigd in de voormalige kerk en pastorie van het pittoreske dorpje Houwerzijl.

Onze openingstijden voor het publiek in februari en maart zijn: zaterdag en zondag 10-17 uur

Tentoonstelling: De heren van de thee