aan het laden...

Theater De Dames Slier en Amusementskoor Tiedverdrief

Theater De Dames Slier, bestaande uit de zussen Harmien en Lydia, vooral bekend van hun schoolvoorstellingen over het milieu, hebben nu een feestelijke voorstelling gemaakt voor volwassenen, met een combo […]

Theater De Dames Slier, bestaande uit de zussen Harmien en Lydia, vooral bekend van hun schoolvoorstellingen over het milieu, hebben nu een feestelijke voorstelling gemaakt voor volwassenen, met een combo van drie uitmuntende muzikanten. Na een succesvolle reeks voorstellingen op het Noorderzonfestival in 2022 bleef het kriebelen. En zo ontstond het idee om de provincie in te gaan.
Nu spelen ze in elk dorp met het lokale koor een avondvullend programma.

Samen met Smartlappen- en Amusementskoor Tiedverdrief treden ze vrijdag 31 mei 2024 om 20.15 uur op in Eetcafé De Boerderij in Oosterwijtwerd.
Tiedverdrief uit Leermens brengt liefde, droefenis, drankzucht, armoede, dood en vrolijkheid. Ze zingen onder leiding van Meeuwes Peetsma Nederlandse smartlappen en levensliederen. Dat strekt zich uit van zeer oude liedjes zoals “Kind zonder moeder” tot aan relatief nieuwe liederen als “Engelbewaarder”. Luisterliedjes en meezing liedjes, elk lied wordt met groot enthousiasme gebracht. Het koor van zo’n dertig zangers heeft leden in Appingedam, Delfzijl, Eenum, Farmsum, Garrelsweer, Leermens, Loppersum, Losdorp, Siddeburen, Uithuizermeeden, Wirdum, ’t Zandt en Zeerijp.

Laat je meevoeren in het hartverwarmende verhaal van een moeder die met liefde een verrassingsfeest organiseert voor haar dochter. Maar, wil dochterlief haar verjaardag wel vieren?
Met een gastoptreden van het koor en verschillende andere artiesten spelen en zingen De Dames Slier op humoristische wijze het feest naar een wankel hoogtepunt.
Met medewerking van het combo: Han Hesselink (piano), Tseard Nauta (contrabas, accordeon, viool, banjo) en Gerlo Hesselink (sax, fluit, klarinet).

Na de pauze word je nog verwend met een optreden van het koor.

Voor het koor en het theatergezelschap is dit een unieke en buitengewone samenwerking. Een samenwerking die garant staat voor een feestelijke avond en die de zaal zal laten bruisen van energie.

Reserveer je kaarten nu via info@eetcafedeboerderij.com voor een onvergetelijke avond vol muziek en verrassingen! Voor € 24,50 kunt u ook aanschuiven voor een warm en koud buffet voorafgaand aan de voorstelling.

De voorstelling Jarig! wordt gespeeld op verschillende locaties in de provincie Groningen en telkens met een ander koor.

Speellijst 2024
13 januari met zangkoor Hoge & Lage der Aa uit Adorp in dorpshuis Artharpe
11 februari met mannenkoor Mosterd na de Maaltijd in dorpshuis de Rotonde in Niekerk
2 maart met zanggroep Flexibel uit Delfzijl in het MuzeeAquarium
23 maart met popkoor Forza uit Marum in café Marktzicht
30 maart met Het Warffums mannenkoor in de Blauwe Schuit -Winsum
6 april met Smartlappenkoor Zoutkamp in Partycentrum de Kegel
13 april met dameskoor Elk en Ain uit Noordbroek in MFC de Noordsuythoeve
20 april met Voormalig Klein Koortje in De Silo in Groningen
25 mei met Bigband New Mean Swing Machine in dorpshuis Tonegido in Hellum
31 mei met Smartlappen- en Amusementskoor Tiedverdrief uit Leermens in Eetcafé De Boerderij in Oosterwijtwerd

Theater De Dames Slier en Amusementskoor Tiedverdrief