Theatervoorstelling De Dorpswinkel

De Dorpswinkel is een grote openlucht theatervoorstelling over het ontstaan van de dorpswinkel in Sauwerd. Een luchtige en muzikale voorstelling vol intriges en humor op een bijzondere locatie, middenin het […]

De Dorpswinkel is een grote openlucht theatervoorstelling over het ontstaan van de dorpswinkel in Sauwerd. Een luchtige en muzikale voorstelling vol intriges en humor op een bijzondere locatie, middenin het oeroude Sauwerder landschap. Een voorstelling voor het dorp, door het dorp, in het dorp en van het dorp.

Elke theaterstoel staat op een bijzondere plek, middenin het oeroude landschap van Sauwerd. Aan de hand van toneelscènes en muziek nemen we je mee langs het verhaal van de dorpswinkel in Sauwerd. Een verhaal over verandering, vertrouwen, inspiratie, samenwerken en het thuisgevoel. De voorstelling De Dorpswinkel laat zien dat dromen werkelijkheid worden door de handen ineen te slaan.

De dorpswinkel in Sauwerd wordt beheerd en gerund door een coöperatie: de inwoners van Sauwerd. Het toneelstuk De Dorpswinkel laat op een luchtige manier zien hoe het idee voor de dorpswinkel is ontstaan en hoe dat idee het hele dorp aan het rollen bracht. Het vertelt ook het verhaal van de eerste jaren, waarin de dorpswinkel en de medewerkers uitzoeken hoe je een dorpswinkel runt. Een winkel voor het dorp, door het dorp, in het dorpen en van het dorp. Maar wat betekent dat?

Schrijver en regisseur van het stuk is Nico van der Wijk. De voorstelling wordt gespeeld door amateurspelers uit Sauwerd en omgeving.

Theatervoorstelling De Dorpswinkel