aan het laden...

Theatervoorstelling In de Illusie

HET VERHALEN CABINET komt met de nieuwe muzikale en magische voorstelling: IN DE ILLUSIE. Marieke Klooster (Vrouw Holland, Hollands Hoop, Ripperda) speelt met Hesther leGrand (voorstelling Alida Pott) de twee […]

HET VERHALEN CABINET komt met de nieuwe muzikale en magische voorstelling: IN DE ILLUSIE. Marieke Klooster (Vrouw Holland, Hollands Hoop, Ripperda) speelt met Hesther leGrand (voorstelling Alida Pott) de twee joodse vrouwen, Anna Speijer en Ida Ullmann. Ze nemen ons mee in hun leven als vrouw van een goochelaar: de goochelaar Professor Ben-Ali-Libi geboren in Groningen, bekend van het gedicht van Willem Wilmink wat zo mooi voorgedragen werd door Joost Prinsen. En Professor Philippini geboren in Uithuizen. Deze trad op in o.a. Assen, Borger, Eenrum, Stitswerd, Bedum, Winsum en Uithuizen.

Een voorstelling bestaande uit dialogen tussen de beide vrouwen afgewisseld met klezmer muziek, zang, voordracht, illusies en goocheltoeren. Een voorstelling vol met humor en ernst. De voorstelling gaat over het Joodse revue en variété van voor de tweede wereldoorlog.

Naast Marieke Klooster en Hesther le Grand speelt Esther de Boer klarinet, Laura Iwema viool en Eric de Jong accordeon. George Tokaya speelt beide goochelaars en vertoont trucs van vroeger. De regie is in handen van Ben Smit en het stuk is geschreven door Nico van der Wijk.

Theatervoorstelling In de Illusie