aan het laden...

Verboden stemmen – muzikaal programma 4 Mei-Projekt

Verboden stemmen – muzikaal programma 4 Mei-Projekt Niet iedereen heeft een stem. Wie wel een stem heeft, mag die niet altijd laten horen. Het 4 Mei-Projekt zingt om de stemmen […]

Verboden stemmen – muzikaal programma 4 Mei-Projekt

Niet iedereen heeft een stem. Wie wel een stem heeft, mag die niet altijd laten horen. Het 4 Mei-Projekt zingt om de stemmen van anderen te laten horen. In hun nieuwe muzikale programma ‘Verboden Stemmen’ laten de zangers en zangeressen van het koor hun stemmen horen om:

– muziek die verboden was of is, door te geven,
– stemmen die verplicht zwijgen te laten klinken,
– talen die niet gehoord mogen worden, te versterken.

Op het programma staan liederen van minderheden, zoals de Sami, Roma, Navaho. en ook van groepen die door oorlog en onderdrukking op dit moment de mond worden gesnoerd: Syriërs, Oeigoeren, Iraanse vrouwen. De liederen worden uitgevoerd door twee koren, die beurtelings en gezamenlijk zingen.

Het koor zingt onder andere Beautiful Rain, een lied van de Amerikaanse componist David Asher Brown. De woorden in dat lied zijn woorden van vluchtelingen uit Darfur; noodkreten die zelden hoorbaar zijn. Het koor geeft die vluchtelingen stem.

• Toegangskaarten kosten in de voorverkoop en aan de kassa €15,– .
• Toegangskaarten voor jongeren (CJP) en voor Groningers met Stadjerspas kosten €10,–. De Stadjerspas scannen we aan de kassa.
• Koop toegangskaarten online of via koorleden (in het laatste geval geen afhandelingskosten).

Dirigent: Robert Ramaker
Piano: Mariateresa Gallicchio
Gitaar: Bert Heikema
Dwarsfluit: Alian Bergsma
Percussie: Chris Lutje Spelberg
Spreker: Niels Smit Duyzentkunst
Klein koortje: STEK

Het 4 Mei-Projekt brengt jaar in jaar uit interessante, vernieuwende programma’s met bijzondere muziek over onderwerpen die te maken hebben met de herdenking op 4 mei, en de daarmee verbonden bevrijding van fascisme en sociale onrechtvaardigheid.

Bekijk het hele programma op de website of volg het 4 Mei-Projekt op facebook of instagram.

Verboden stemmen – muzikaal programma 4 Mei-Projekt