aan het laden...

Zeehondentocht Engelsmanplaat

Stap aan boord van de historische garnalenkotter ZK 4 Albatros, beleef de elementen van het dynamische Waddengebied en ervaar een gevoel van rust en ruimte. Prijs: € 60,00 voor volwassenen […]

Stap aan boord van de historische garnalenkotter ZK 4 Albatros, beleef de elementen van het dynamische Waddengebied en ervaar een gevoel van rust en ruimte. Prijs: € 60,00 voor volwassenen en € 47,50 voor kinderen t/m 12 jaar. Reserveren kan via www.visserijmuseum.com/activiteiten.

De tocht start in Zoutkamp en gaat via het Lauwersmeer naar de Engelsmanplaat (gelegen tussen Ameland en Schiermonnikoog).

De bemanning vertelt onder andere over het Nationaal Park Lauwersmeer, de afsluiting van de Lauwerszee in 1969 en de geschiedenis van de garnalenvisserij. Onderweg naar de Engelsmanplaat gaat u zeehonden kijken.

Er is gelegenheid om van boord te gaan en op de plaat te lopen (mits de omstandigheden dit toelaten). Tijdens een tussenstop bij restaurant Sterkenburg op Lauwersoog kunt u genieten van patat met een gebakken visje.

Zelf meenemen: schoeisel dat nat en vies mag worden, handdoek, korte broek, zonnebril, zonnebrandcrème, een hoed/pet en voldoende water.

Zeehondentocht Engelsmanplaat