aan het laden...

Zeilen van Zout naar Zoet

Stap aan boord van de Willem Jacob en laat je meevoeren op een betoverende zeilreis ‘Van zout naar zout, als een vis in het water’. Op woensdag 26 juni vertrekken […]

Stap aan boord van de Willem Jacob en laat je meevoeren op een betoverende zeilreis ‘Van zout naar zout, als een vis in het water’.
Op woensdag 26 juni vertrekken we om 10.00 uur vanuit Lauwersoog voor een zeiltocht over de Waddenzee, in samenwerking met (het in aanbouw zijnde) WEC, het Wadden Experience Center op Lauwersoog en de Waddenvereniging. Terwijl zeehonden nieuwsgierig naar ons kijken in de verte, vertelt een deskundige gids van de Waddenvereniging boeiend over de unieke natuur van UNESCO Werelderfgoed Waddenzee. Én over vismigratie, waarbij je leert over de reis die vissen maken van de zoete wateren op de Drentse zandgronden naar de zoute Waddenzee en terug. Onderweg genieten we van een zilte lunch aan boord, met lokale lekkernijen die de smaak van het Wad perfect vangen.
Om 14.00 uur varen we door de sluis naar het Nationaal Park Lauwersmeer. Dit zoetwatermeer is in 1969 ontstaan na de afsluiting ervan door de Lauwerszeedijk. Hier verkennen we unieke vogelrijke plekken en leren meer over de nieuw ontstane flora en fauna sinds de afsluiting van het meer. De vaartocht wordt afgesloten met zoete hapjes en drankjes van biologische boeren en telers uit het omringende Waddengebied en eindigt om 19.00 uur in de binnenhaven van Lauwersoog. (t/o het Booze Wijf)
Deze zeilreis is ideaal voor natuurliefhebbers, nieuwsgierige geesten en fijnproevers die houden van pure smaken. Voor mensen die de schoonheid van het Wad willen ontdekken en meer willen leren over de fascinerende wereld van vismigratie. Kom aan boord en laat je betoveren door de magie van Waddenzee Werelderfgoed en Nationaal Park Lauwersmeer.

Zeilen van Zout naar Zoet