aan het laden...

Zen op vrijdag, Mantra zingen op dinsdag

Zen op vrijdag Docent: Yke Radema De beoefening van zenmeditatie samen in een groep kan ondersteunend en verdiepend werken. In zen zijn ademhaling en houding belangrijke aangrijpingspunten om wat los […]

Zen op vrijdag

Docent: Yke Radema

De beoefening van zenmeditatie samen in een groep kan ondersteunend en verdiepend werken. In zen zijn ademhaling en houding belangrijke aangrijpingspunten om wat los te komen van het alsmaar redenerende denken. Zo kunnen we meer voeling krijgen met onze wezenlijke natuur, deel van het éne wat zich voortdurend ontvouwt, van vorm verandert en tijdeloos is. Ons “kleine ik” ervaart dit niet zo, wil voortdurend sturen en controleren. De belangrijkste dingen in het leven gaan vanzelf, het universum zorgt voor alles, en alles draagt je. Door regelmatig af te stemmen op dit dragende éne, kun je met meer vertrouwen je leven zich laten ontvouwen en je daardoor gedragen voelen. We komen meestal 1x per 2 wk samen. enkele eenvoudige ontspanningsoefeningen gaan vooraf aan 2x 20 minuten meditatie. Tussendoor beoefenen we loopmeditatie

Data: 10 keer op vrijdagavond, eerste avond proefles 12 jan (5,00), 26 januari, 9, 23 februari, 8, 22 maart
5, 19 april, 10, 24 mei, 7 juni
Tijd: 20:00 – 21:30 uur
Kosten: A 135,00 B 105,00 R 75,00
betaling via NL47TRIO0320676536
Opgave: ykeradema@gmail.com

Mantra zingen

Door: Yke Radema

De harmoniserende werking van klank door het Mantra zingen door de herhaling van woorden. Elke week een andere mantra, je kunt meezingen of luisteren.

We heten je welkom.

Een mantra is een gedicht, woord, uitspraak of een lettergreep die het midden houdt tussen een spreuk met magisch effect en een gebed. In sommige gevallen wordt hij herhaald en is hij bedoeld als een continue recitatie (chant).

Voor de herkomst van het woord mantra zijn er verschillende verklaringen. Volgens velen is het een combinatie van de Sanskrietse woorden manasah (geest) en tra (bevrijding door beheersing van die geest)

Gegevens. 16, 30 januari, 13, 27 februari, 19 maart, 2, 16 aprilTijd: 18.30 -19.00 Deur open om 18.20
Kosten: Vrijwillige bijdrage voor Open de Poort is welkom.
Voor informatie en opgave: uiterlijk op maandag via de mail ykeradema@gmail.com
of 050-5264009

Werkplaats

Wat is jouw verlangen?

Door: Marleen van Engelen en Yke Radema

Thema: Hoe verhouden we ons tot wat op ons pad komt

We werken in deze serie workshops met opstellingen. We beginnen met een door één van de deelnemers geformuleerd doel of verlangen. Dat kan in principe elk verlangen zijn; denk hierbij aan patronen en vragen die te maken hebben met gezondheid, verlies en rouw, organisatie, familie, trauma of welke vraag nu maar belangrijk voor je is. Vervolgens kies je voor elk woord in die zin een andere deelnemer: een representant. Deze personen worden in de ruimte geplaatst, en gaan resoneren met het woord dat je aan hen hebt gegeven. Soms wordt gebruik gemaakt van voorwerpen op de vloer.

De representanten of de voorwerpen laten iets zien van de interne en onbewuste werkelijkheid en geven op die manier inzicht aan degene die het verlangen uitspreekt.

Marleen en Yke hebben door jarenlange ervaring gezien hoe vastzittende patronen en levensvragen door dit soort opstellingen meer helderheid kunnen krijgen.

Elke maand is er een ander thema; woensdagavond en dinsdagmiddag wisselen elkaar af.

Opgave is per keer.
Datum: woensdag 31 jan
Tijd: 19.00 – 21.30 uur
Datum: dinsdag 20 februari
Tijd: 14.00 – 16.30 uur
Kosten: A € 50,00 B € 35,00 R € 25,00 per keer
Opgave: bij ykeradema@gmail.com of kunstenvlieg@icloud.com
Voor aanvang is er nog telefonisch contact

LEVENSKUNST
Intuïtief werken met creatieve middelen

Ieder mens is een unieke expressie van het leven. We zijn een mysterie dat zich wil openbaren!
~ C.J. Schuurman

Door: Yke Radema

Luisteren naar wat aandacht vraagt, om dit te koesteren of er juist me te stoeien.

Elke avond is een ontdekkingstocht steeds vanuit een ander thema, woord of vraag die jij hebt. Je maakt hier verbinding me met al je zintuigen en je intuïtie kan zichtbaar stromen op papier.

Zo kun je meer inzicht in jezelf krijgen, meer veerkracht krijgen en je levenskunst ervaren vanuit je bron.

We beginnen met een meditatie/visualisatie waarin het thema aan bod komt en dan gaat jouw eigen verhaal op papier zichtbaar worden door een collage, tekenen en/of schilderen.

Tijd: 7 keer op dinsdagavond 19.30- 21.30 uur, eerste les op 16 januari 5,00
Data: 16, 30 jan 13, 27 febr 19 maart 2, 16 april, 7 mei 2024
Kosten: A 135,00 B 105,00 R 75,00 euro
Opgave: ykeradema@gmail.com

Zen op vrijdag, Mantra zingen op dinsdag