Kunstdagen Den Andel

Van geluidssculptuur tot geschept papier De Kunstdagen in Den Andel komen er weer aan. In de weekenden 14/15 en 21/22 oktober is er een zeer divers pallet aan kunsten te […]

Van geluidssculptuur tot geschept papier

De Kunstdagen in Den Andel komen er weer aan. In de weekenden 14/15 en 21/22 oktober is er een zeer divers pallet aan kunsten te zien. Verschillende gastkunstenaars, uitgenodigd door de leden van Kunstgroep Het Hoogeland, laten zien wat hen op kunstgebied zoal bezighoudt. Ook de kunstgroepleden zelf exposeren. Op zes verschillende locaties kan men horen, zien en ervaren waar iedereen het afgelopen jaar door gegrepen is.
Zo komt gast Mels van Zutphen met een geluidssculptuur in het middeleeuwse kerkje van Den Andel. Geïnspireerd door wetenschap zet hij op een speelse manier natuurwetten naar zijn hand in beeld en geluid. Joop Nolles, die hem heeft uitnodigd, haakt daar op in met sound-schetsen in een decor van speakers.
Aan de andere kant is Anne Post toe Slooten gefascineerd door papier en de structuur ervan. Zij schept haar eigen papier van planten en andere vezels, zoals zijde, wol en linnen.
Schilderkunst is vertegenwoordigd door het werk van Geesje Kuit, Rudy van Keulen en Ko van de Ree.
Verder laten kunstgroepleden, Alie Schaap, Marjolijn Mellema, Jos Hoes en Bram van Huis van zich horen met respectievelijk keramiek, muziek, film (ETHER) en sieraden.
De Kunstdagen Den Andel zijn in de twee weekenden van 12.00 tot 17.00 uur.

Extra activiteit is de talkshow die op de twee zaterdagen wordt gehouden in Dorpshuis Op Streek. Ben Smid en Dorien Fink interviewen kunstenaars en er worden korte filmbeelden vertoond. Aanvang daarvan is aansluitend om 17.30 uur.
Meer info: https://www.kunstgroephethoogeland.nl/

Kunstdagen Den Andel