aan het laden...

Atelierroute Hoge Noorden

Deze keer doen er twee kunstenaars voor de eerste keer mee. Jilt Groenendal. Hij werkt abstract. Het schilderen is voor hem een proces en een spontaan laten gebeuren. Middel en […]

Deze keer doen er twee kunstenaars voor de eerste keer mee.

Jilt Groenendal. Hij werkt abstract. Het schilderen is voor hem een proces en een spontaan laten gebeuren. Middel en doel, proces en resultaat zijn even belangrijk. Het schilderen vindt van binnenuit plaats. Vorm is een uitdrukking uit en van het vormloze en geeft daar inhoud aan. Als medium wordt olieverf gebruikt.

Jantine Koppert. Hoe wij mensen met de aarde omgaan, hoe we ingrijpen in natuurlijke processen en hoe we onze relatie met het land om ons heen vormgeven, fascineert Jantine Koppert. Zij is opgegroeid op een kwekerij voor snijbloemen daar werd ze van jongs af aan geconfronteerd met de invloed van de elementen op het dagelijks werk en met de invloed van menselijk handelen op de omringende natuur. Die wisselwerking heeft haar altijd gefascineerd en is een onuitputtelijke bron voor haar beeldende werken. Karakteristiek in het werk van Jantine zijn het losjes spelen met associaties, het reduceren van materiaal of vorm, enige mate van vervreemding en een gevoelde spanning tussen vitaliteit en kwetsbaarheid.
Ze werkt met verschillende materialen zoals glas, textiel en papier.

Na een winterstop kunt u ook weer het werk van Maarten burggraaf bekijken Bezoekers zijn welkom in de 8000 m2 grote, mooie Gerichtshof, met meer dan 80 beelden.

Bij alle kunstenaars bent u van harte welkom om de verscheidenheid van werken te bekijken

Atelierroute Hoge Noorden