aan het laden...

Baken Het Ziltepad – Pieterburen – Peter Vink

Baken Het Ziltepad is een serie kunstwerken van de gerenommeerde lichtkunstenaar Peter Vink. In vier kerken langs Het Ziltepad, Pieterburen, Usquert, Holwert en Hegebeintum, is zijn werk te zien. Vier […]

Baken Het Ziltepad is een serie kunstwerken van de gerenommeerde lichtkunstenaar Peter Vink. In vier kerken langs Het Ziltepad, Pieterburen, Usquert, Holwert en Hegebeintum, is zijn werk te zien.

Vier keer een transformatie in licht, een verrassende toevoeging die de kerk letterlijk in nieuw licht zet. Druk zelf op de rode knop en laat je verrassen. 

Langs de Waddenkust loopt sinds 2023 Het Ziltepad: een wandel- en fietsroute langs de ruige noordelijke kustrand van het land, in Friesland en Groningen. De route voert door prachtige landschappen, langs pleisterplaatsen en naar historische kerkjes die tot wel acht eeuwen oud zijn. Het Ziltepad wordt de komende jaren steeds verder uitgebreid.

Een initiatief van Hi-Lo i.s.m. Groninger Kerken en Stichting Alde Fryske Tsjerken voor Het Ziltepad

Over de kunstenaar
Peter Vink (de Bilt, 1974) studeerde in 2001 af aan de Gerrit Rietveld Academie. Sindsdien maakte hij naam als ontwerper van (soms zeer grootschalige) lichtinstallaties die altijd een toevoeging aan- of een vertaling van de situatie ter plaatse zijn. Zijn werk is architecturaal, minimalistisch en innovatief en getuigt altijd van locus genii, de ‘geest van een plek’. Vinks werk is te zien in Nederland en daarbuiten, met name in Duitsland en China.

Baken Het Ziltepad – Pieterburen – Peter Vink