aan het laden...

Tentoonstelling Etrusken: Pracht en Macht

Bewonder in de tentoonstelling ‘Etrusken: Pracht en Macht’ spectaculaire archeologische vondsten van de Etrusken, een zeer ontwikkeld en invloedrijk volk in het oude Italië. Een samenwerking tussen Museum Wierdenland en […]

Bewonder in de tentoonstelling ‘Etrusken: Pracht en Macht’ spectaculaire archeologische vondsten van de Etrusken, een zeer ontwikkeld en invloedrijk volk in het oude Italië. Een samenwerking tussen Museum Wierdenland en het Rijksmuseum van Oudheden.
In Museum Wierdenland, het enige archeologische museum van Groningen, is van 8 juni 2024 tot en met 12 januari 2025 de tentoonstelling ‘Etrusken: Pracht en Macht’ te zien. De Etruskische cultuur beleeft haar hoogtepunt rond 500 v.Chr. In diezelfde periode vestigen de eerste wierdebewoners zich in Ezinge.
Ontdek de bijzondere wereld van de Etrusken aan de hand van topstukken uit de vaste opstelling van het Rijksmuseum van Oudheden, in combinatie met verborgen schatten uit hun depot. Bewonder de schoonheid van Etruskische gedecoreerde askisten, bronzen spiegels en glanzend zwarte vazen, en leer meer over hun eigenaardige gebruiken. De Etrusken vormen de dominante beschaving in Italië vóór de Romeinen. Ze woonden in twaalf verschillende stadstaten, die afzonderlijk bloeiden, maar samen sterk stonden. Hun invloed in het hele Middellandse Zeegebied en zelfs daarbuiten was ongekend.

Tentoonstelling Etrusken: Pracht en Macht